Цветана Пиронкова преодоля първия квалификационен кръг на турнира по тенис за жени в Сидни, след като се наложи над японката Аюми Морита. По този начин най-добрата българска тенисистка си осигури мач във втория квалификационен кръг на турнира.

Пиронкова не остави шанс на Морита и стигна до два пробива в първия сет, с което си осигури комфортна преднина и успя да вземе бързо аванс срещу своята японска съперничка след 6:3. Вторият сет започна по идентичен начин и българката дръпна бързо с два гейма след собствен сервис и трети пробив в мача. Тогава Морита се оттегли от корта след контузия.

Това е четвъртата победа от четири мача за Пиронкова срещу Морита. В следващия кръг на квалификациите Пиронкова ще играе срещу украинката Марина Заневска, която се намира с десет места назад в световната ранглиста - 118-а позиция. Двете до момента не са играли помежду си, а при победа българката ще се класира на финал в квалификациите срещу победителката от мача между Катарина Питер от Полша и Шахар Пеер от Израел.