Страницата на фенклуба „Русе брани ЦСКА“ призовава привържениците на „червения“ отбор да посетят масово контролния мач на „армейците“ срещу „Дунав“ на 16 декември. Този призив бе подкрепен до вчера сутринта от точно 100 души, които апелират свои приятели също да заемат места на Градския стадион.
„Нека да подкрепим „армейците“ в последната им среща за 2014 година! Какво повече може да искаме? Лидери сме в класирането и любимият отбор гостува в нашия град. Всички „армейци“ от Русе и околностите му са добре дошли! ЦСКА, това си ти!“, пише един от феновете.
„Русе брани ЦСКА и ЦСКА напред с победа, стадионът целият червен!“, надъхва своите друг от привържениците на софийския гранд.
„От кога чакам този момент! Браво на организаторите!“, личи друго мнение по-долу.
Не липсват и закачки. На въпроса „За кого ще викаш на мача?“, Тедо Коев отговаря: „И за двата отбора!“
Сред утвърдително отговорилите на призива за присъединяване към събитието са реагирали треньорката по лека атлетика в „Локомотив“ Елеонора Гурбанова и други спортни деятели в Русе. 
Преди две години отборът на ЦСКА гостува за кратък лагер в Русе преди важното дерби срещу „Лудогорец“. Тогава се видя, че местните фенове на тима наистина са твърде многобройни, защото тренировката на стадион „Аристон“ бе посетена от близо 3000 души.
Междувременно стана ясно, че Стойчо Младенов ще доведе за контролата на 16 декември почти всички титуляри, като ще отсъстват само бразилските футболисти на отбора. Те ще бъдат пуснати да пътуват за родината си веднага след мача с „Черно море“.
Както писа „Утро“, мачът ще започне в 13.30 часа, а билетите ще са с цена от 4 лева.