29-годишна жена пострада тежко при катастрофа снощи на ГП Е-79 в Кресненското дефиле, транспортирана е за Пирогов, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Тежкият пътен инцидент станал в 19.40 часа снощи в района на жп-спирка "П.К.Яворов". Управляваният от Станислава К. лек автомобил фолксваген поднася на мокра пътна настилка, навлиза в насрещната лента и се блъска челно в ТИР с румънска регистрация. След удара в товарния автомобил лекият се е врязал в скалистия скат край пътя.

С линейка на ФСМП-Кресна пострадалата жена, който е 29-годишна, е транспортирана с политравма за МБАЛ-Благоевград. След направените й изследвания е установено, че е с фрактура на шиен прешлен, гръдна травма, кръвоизлив в коремната област вследствие на разкъсан далак, счупени таз и два крака, като на единия травмата е открита.

Към 21 часа пострадалата, която е от Струмяни, и е пътувала сама в автомобила, е транспортирана по спешност за "Пирогов".

Над 2 часа движението през дефилето бе силно затруднено, тъй като румънският ТИР след удара е бил в средата на пътното платно. Патрули на КАТ-Пътна полиция регулирали трафика, пропускайки на етапи натрупалите се от двете страни на катастрофата колони от автомобили по основната пътна артерия на югозапада. За около 30-на минути, по време извършване на огледа движението е било спряно.

Причините за пътнотранспортното произшествие се изясняват.