Българският национален страж Николай Михайлов направи отличен мач за новия си турски клуб Мерсин (Идманюрду). Отборът завърши 1:1 при гостуването си на Бурсаспор в мач от група "С" за Купата на Турция.

Шамил Киназ откри за домакините в 20-ата минута. Отговорът на гостите не закъсня и само 3 минути по-късно Гювен Варол изравни. Българинът беше в основна заслуга за успеха, след като спаси куп положения. Върхът на изявите му беше в 89-ата минута, когато съотборникът му Лорет Садику направи дузпа и беше изгонен от рефера. Михайлов обаче отрази изстрела от "бялата точка" на Жосуе. Бразилецът би в долния ляв ъгъл, а нашият страж плонжира и изби с една ръка. За изявите си вратарят бе избран за номер 1 в срещата и бе награден официално.

Ники спаси дузпа и на 30 октомври в мач срещу третодивизионния Хатайспор с 2:0 отново за Купата на Турция. Така отборът на българина се класира за груповата фаза на надпреварата.

Михайлов пристигна в Мерсин през септември със свободен трансфер от италианския Верона. От началото на сезона нашият национал има общо шест мача за турския тим. Три от тях са от Суперлигата, и три за купата. Освен тях в група "С" са още Акхисар и Манисаспор, които завършиха 3:2.