Русенската архитектурна гордост - Доходното здание, спечели ценния национален приз Емблематична сграда на България в едноименния онлайн конкурс на медийната група „Строителство ГРАДЪТ“ с подкрепата на Алфа банк. Заслуга за успеха имат и читателите на „Утро“, които откликнаха на призива на вестника да подкрепят Доходното в надпреварата за отличието.   
На финала в 12 часа вчера националният първенец имаше 1485 гласа повече от втория най-силен претендент в конкурса - Априловската гимназия в Габрово. За първите места се състезаваха 12 известни сгради от цялата страна.
Русе има още един победител в традиционния национален конкурс Сграда на годината, провеждан всяка година от същите организатори. Това е Канев център, получил Специална награда за развитие на академичен научноизследователски център с цел интеграция на образование, икономика, бизнес и култура. Наред с това със специална грамота бе отличен и дарителят за създаването на най-новото културно средище на Русе Игнат Канев.
Грамота за иновативен подход при показване на местния туристически продукт получи и Община Русе за новооткрития Екомузей.
Отличията в този конкурс бяха връчени снощи на официална церемония в София.