37-годишен шофьор подранил с почерпката на Никулден и тръгнал да се прибира с колата си, но не стигнал до дома. В 15.30 часа в събота мъжът блъснал движещия се пред него автомобил на най-неподходящото място - на кръговото до полицията. Произшествието се разминало само с огънати ламарини, но направеният тест за алкохол отчел солидните 2.6 промила алкохол в дъха на виновния шофьор. Книжката му е отнета, съставен му е акт и му е връчен талон за кръвно изследване.
Предния ден в 17.30 часа друг пиян шофьор предизвикал верижна катастрофа на бул.“Цар Освободител“ с нисана си. Фолксваген пред него намалил скоростта и 55-годишният водач на нисана го блъснал. От удара пък немската кола ударила субару. Пробата за алкохол показала 1.5 промила за водача на нисана. Двамата му колеги били чисти.
Само един пиян водач е заловен при масираните проверки за алкохол и дрога на 8 декември вечерта. Мъжът е спипан в Двемогилско и не се връщал от купон за студентския празник, а просто седнал зад волана след почерпка.