Пета присъда в рамките на около два месеца чу многократно осъжданият Наско Ангелов заради това, че мамил по всевъзможни начини нищо неподозиращи хора.
Вихърът на рецидивиста бе подлъгването на възрастни жени, че иска да им разгледа пръстена, тъй като е изключително красив. Наивните пенсионерки били поласкани от вниманието и на доверие му давали златните си накити, след което обаче рецидивистът отпрашвал с тях. После ги залагал и получавал лесни пари за препитание.
Последно Наско бе осъден за това, че в края на декември и началото на януари лъгал непознати, че им е колега. От първия поискал 40 лева, които щял да му върне до 10 минути, след като уж си плати паркинга. Другият мъж пък попаднал в капана на Наско, след като рецидивистът го помолил да му уедри дребни банкноти в размер на 100 евро. Човекът му дал едрите банкноти, но така и не получил в замяна обещаните дребни.
За двете измами, с които си докарал 235.58 лева Наско получи присъда от 4 години затвор. Решението може да се обжалва. Предишните му наказания бяха в размер на 3 години и 4 месеца зад решетките. След като приключат всички дела, които се водят срещу рецидивиста, присъдите му ще бъдат групирани и той ще излежи в затвора едно общо наказание - най-тежкото измежду всички присъдени.