3 години и 4 месеца вместо 5 години в затвора ще лежи 34-годишният Ивелин Коларов. Това реши на последна инстанция Върховният касационен съд, който намали наказанието на крадеца, което предишните две инстанции му присъдиха. Освен това Ивелин ще търпи присъдата си при общ режим, а не при строг, решиха още върховните магистрати. Присъдите бяха атакувани и от прокуратурата като прекалено леки, и от самите подсъдими като необосновано тежки, но печеливш от оспорването остана само Ивелин.
Партньор в живота и престъпленията на Ивелин бил 27-годишният Мартин Димитров, който макар да е по-млад от него има по-тежко съдебно минало и цели седем осъждания. Той ще лежи 7 години и 4 месеца в затвора, потвърдиха на последна инстанция.
Последно Мартин излязъл от затвора през април 2012 година. Само година след това започнал отново престъпната си дейност с извършването на тежки умишлени престъпления с упражняване на насилие, увличайки в нея и Ивелин, мотивира се ВКС. Освен причиняване на имуществени вреди, те са били съпроводени и със сериозни емоционални преживявания за жертвите му. Неоснователно се сочи като основание за смекчаване на отговорността му изпадането на двамата подсъдими в тежко финансово състояние, без да работят и получават средства за препитание, след като отнетите вещи залагали на значително по-ниски от реалните цени и проигравали част от получените средства в игрални зали или харчат за цигари и алкохол, сочат още върховните магистрати. И обръщат внимание, че обществената опасност на Мартин се завишава от интензивността на извършване на грабежите за кратък период от време, от упоритостта му да продължава да ги върши въпреки опасността на няколко пъти да бъде заловен, което наложило намесата на партньора му за оказване на помощ.
Съдът посочи като укоримо въвличането на Ивелин в престъпната дейност.
Както „Утро“ писа, любовта между двамата започнала през 2012 година. Малко след това обаче те били изгонени от дома на майката на Ивелин, която не одобрявала връзката им. Така през май двойката спяла на пейки из града, след това се нанесли в изоставен бус зад операта, а вещите си държали в клетките за багаж на магазин „Билла“ и „Мосю Бриколаж“. Изтеглили бързи кредити, за да свързват двата края, но заемите скоро нарушили хармонията в романтичния им живот, тъй като нямали никакви пари и не можели да си покриват вноските. Затова решили да се снабдят със средства, най-вече като дърпат ланци от жени на улицата. Така от 6 до 25 юни те успели да ограбят седем жертви, от които отмъкнали бижута на обща стойност 2256 лева. Между 15 и 23 юни пък откраднали два велосипеда и детска количка с акумулатор за общо 600 лева.