Нелепият резултат от мача реванш за купата на България между „Дунав“ и „Локомотив“ /ГО/ продължава да вълнува футболната общественост в Русе. Със своеобразен анализ за случилото се пред „Утро“ говори изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев.
„Стана динамичен, бърз, биткаджийски мач с напрежение от първата до последната минута. Питате ме кой беше по-добрият отбор? Със сигурност това бе „Дунав“. Призна го и президентът на „Локо“ /ГО/ Бончо Генчев. Старши треньорът на гостите Сашо Ангелов пък ми каза, че тимът му продължава напред с късмет. Да не говорим за футболистите на „Локо“, които направо си казаха, че са били надиграни и в двата мача. Поздравявам нашите момчета, че се бориха до последно. Сега не стана, но следващият път може би ще се получи“, посочи Георгиев.
Той засегна и темата с феновете.
„Голяма част от тях се държаха чудесно, но имаше една малка групичка, която хвърли бутилки и пиротехника към страничния съдия. Няколко фена пък се бяха покатерили на огражденията и създадоха впечатление за анархия. Да не говорим за димката, заради която мачът беше спрян за няколко минути. Само глоби ни липсваха! Такава картинка не бива да се вижда никога повече на Градския стадион. Това е спортно съоръжение, а не зверилник“, категоричен бе изпълнителният шеф.
На въпроса как ще коментира тогава адекватността на охраната, той отговори, че тя въобще не се е справила със задачите си.
„Хубаво, че имаше респектиращо полицейско присъствие. Полицаите обаче щяха да се намесят само при екстремни ситуации“, обясни Георгиев.
Той изрази несъгласие с многото мнения за груби съдийски грешки.
„Пуснах запис от мача на два пъти. За мене съдиите бяха перфектни с изключение на една грешка в края на мача, допусната от страничния рефер. На някои хора не им прави чест, че говорят на всеослушание за две дузпи в наша полза. Подобни неоснователни изказвания в никакъв случай не помагат на „Дунав“, смята Георгиев.
Неговите очаквания били за висока посещаемост на този мач. „Надявах се поне на 3500-4000 зрители. Питам се какъв е смисълът да се харчат пари за футбол, след като хората ги няма на стадиона. Да видим сега от колко души ще бъде посетен контролният мач на „Дунав“ с ЦСКА на 16 декември, при положение, че този велик отбор не е идвал в Русе от 25 години!“, попита риторично Георгиев.
На въпроса кой ще води „армейците“, той отговори, че лично Стойчо Младенов ще доведе всичките си титуляри.
„Президентът на ЦСКА Александър Томов, изпълнителният директор на клуба Иво Котев и Младенов склониха на тази контрола с един основен аргумент - да покажат жест на уважение към русенските любители на футбола и да им предложат хубав предколеден подарък. А вие вероятно сте наясно, че в ЦСКА нямат навика да играят контроли на 300 километра от София и то срещу отбори от трета дивизия. Уверявам ви, че управата на ФК „Дунав“ направи много, за да има такъв мач, затова всички ще бъдем удовлетворени, ако на стадиона дойдат много хора“, каза изпълнителният шеф на клуба.
Георгиев заяви в заключение, че трябва да бъдат направени много корекции в движение по пътя на отбора към „А“ група.