Пари, злато и други ценности на обща стойност 24 700 лева са откраднати при атаките на три жилища в Русе в края на миналата година.
Най-много е пострадал собственикът на апартамент в блока до Операта на ул.“Г.С.Раковски“, който стопаните напуснали на 27 декември и отишли на кратка новогодишна почивка. Когато се върнали в 19.30 часа на 1 януари, заварили жилището обърнато наопаки. Липсвали оставените у дома златно колие с диаманти, златни пръстени, гривни, монети, игли за вратовръзки и други ценни бижута за общо 20 000 лева. Пострадалият е известен в града, но от доста време живее предимно в чужбина и се връща в Русе само по празниците. Кражбата не само му вгорчила до крайност почивката, но и брутално му напомнила за някои поизбледнели заради носталгията черти на българската действителонст.
Със същия почерк в новогодишната нощ е обран и  апартамент на ул.“Вардар“, откъдето престъпниците си тръгнали със 150 австралийски долара, 20 евро, 43 румънски леи и 30 грама златни накити за 2000 лева.
Още едно жилище е било претърсено от крадци от 30 декември до 17 часа на 1 януари. То се намира на ул.“Шейново“ и в него е проникнато след отключване на входната врата с подправен ключ. Оттам са изчезнали мъжки и дамски бижута за 2700 лева.