Ще се постарая да оправдая гласуваното ми доверие, тъй като съм политическо назначение на АБВ. Това каза новият зам. областен управител Явор Янчев, който вчера официално встъпи в длъжност. Осъзнавам, че това е висока длъжност и трябва да се работи за интересите на държавата. Ще се старая да бъда коректен, колегиален и да работя в екип, посочи още Янчев.
Предварителните намерения на областния управител Стефко Бурджиев са новият му заместник да отговаря за сигурността и управлението на държавната собственост, а другият зам. областен Станимир Станчев да продължи да се занимава с хуманитарния профил и икономиката. Валентин Колев, който досега заемаше длъжността зам. областен управител, символично предаде ключовете на Янчев и подчерта, че той ще направи всичко възможно, за да запази духа на работа в администрацията и че ще бъде коректен и лоялен.
Явор Янчев е роден през 1965 г., възпитаник е на механотехникума в Русе, а висшето си образование завършва в русенския университет със специалност машинен инженер. Янчев е и експерт по национална сигурност. През 1992 г. постъпва в системата на МВР и до края на 2011 г. е служител на ДАНС. От 2012 работи в АППД - Русе. Явор Янчев е заместник председател на Областния съвет на АБВ-Русе. Той е семеен, има две деца.