Паркиран реанимобил се запали и изгоря напълно в Центъра за спешна медицинска помощ вчера следобед. Останалите линейки са спасени, пострадали хора няма.
В 13.20 часа фелдшерка отишла до реанимобила да провери налягането в кислородните бутилки. След като отвила вентила, се чул шум като от бенгалски огън, а после се появили искри и пламък. Двама шофьори грабнали пожарогасителите и започнали да гасят пожара, но пяната била поглъщана от огъня и пламъците обхванали цялото оборудване на линейката.
Тя била паркирана под прозорците на диспечерския пункт и от високата температура стъклата се натрошили, а гъстият задушлив дим влязъл в помещението.
Токът в сградата е изключен, хората са евакуирани, останалите линейки са изкарани на безопасни места, подаден е сигнал на тел.112. На петата минута е пристигнал екип огнеборци, към който след още няколко минути се присъединил и втори. Пожарът е потушен, но реанимобилът и цялото животоспасяващо оборудване в него  са изгорели само за 15 минути. В центъра са пристигнали всички служители, които вчера са били в почивка, за да помагат за разчистването на останките от пожара.
Според полицията причината за инцидента е късо съединение в оборудването на линейката. От какво е предизвикано то, след като реанимобилът е бил в покой с изгасен двигател, вчера никой не можа да каже.
Линейката е на 7 години, една от шесте в центъра  и е сравнително нова, каза директорът на ЦСМП д-р Пенка Бахчеванова, която също не можеше да си обясни каква е причината за късото съединение. По думите й щетите от изгорелия автомбил и оборудването в него са за 90 000 лева. За щастие реанимобилът е застрахован.