Футболистите на „Дунав“ изнесоха лекция по мъжество и характер в мача реванш от турнира за купата на България срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/, бяха по-добри от съперника си по всички правила на играта, създадоха много положения, но... загубиха с 0:1 и отпаднаха от надпреварата! „Железничарите“ бяха натикани в ъгъла като почти безпомощен боксьор, на моменти се прибираха в отчаяна глуха защита, ала намериха сгода да отвърнат с един-единствен удар през второто полувреме и да се измъкнат сухи от разораната нива на Градския стадион в Русе. Тогава дунавци изпълниха корнер, а гостите имаха късмета да се докопат до топката и да я изчистят напред към Илия Карапетров. Русенската защита бе изнесена в предни позиции и оставеният на практика сам срещу вратаря Карапетров вкара гола за „Локо“.
Каква несправедливост само!
И въпреки шока момчетата от „Дунав“ не се отказаха до търсят обрата до последните секунди на двубоя. Бореха се за всяка топка, натискаха яростно, опитаха всичко, стреляха, скачаха, търсеха пробиви по двата фланга с много активното съдействие на Атанасов и Колев, но вратарят на гостите Рашков направи мача на живота си. Той извади към края на първото полувреме коварен удар на Раденцов, при който топката щеше да се забие като пирон в сглобката, а към края отрази по чудо няколко тежки фронтални шута. Освен това вездесъщият Рашков имаше страхотен късмет преди почивката, че топката излетя в аут след изстрел от упор с глава на Михаил Милчев. Да не говорим зе тежките мелета пред вратата му, когато сякаш някой свише му помогна да оцелее със здрава мрежа зад гърба си!
Изводът от толкова болезнен като краен резултат мач е, че „Дунав“ има добър и изграден вече отбор. Освен това този отбор на надеждата надигра гостите не само с безпощадна битка за всяка педя картофена градина, а и с повече техника, скорост, фантазия и въображение. Не стигна само солта - последният и решителен кинжален изстрел. Хубавото е обаче, че щом се създават положения, ще се бележат голове в следващи големи мачове.
Прекрасната публика оцени амбицията на „Дунав“ и изпрати отбора с джентълменски овации. 1300 души устояха на свирепото време и помагаха на тима буквално до последния сигнал на съдията.
Капка катран на фона с тези вълнуващи емоции по трибуните бяха някои пиротехнически изпълнения и димката, която обви терена в мъгла и спря мача за 3-4 минути.
„Дунав“ далеч не е онзи богат клуб, който вероятно ще трябва да плати глоба за подобна ненужна пушилка. Друг е въпросът, че главният съдия Таско Тасков май беше с развален хронометър, тъй като даде смешно продължение от едва 4 минутки, при положение че гостите бавеха още играта с непрекъснато лежане на игрището и разкарване на топката. 
Футболният купон в Русе за тази година ще финишира на 16 декември, когато дунавци ще бъдат домакини в контролен мач срещу ЦСКА.   
„Дунав“: Христов, Колев, М. Димов, Атанасов, Михаил Милчев, Д. Димов, Васев, Раденцов, Будинов, Чакъров, Кожухаров /Димитров-58,
„Локо“ /ГО/: Рашков, Карапетров, Горанов, М. Иванов, Фиданин, Апостолов, Балъков, Явор Генчев (Димитров-60), Л. Генчев (Пенев-80), Смирнов /Н. Иванов-90/, Трифонов.