Ресторант „Виена“ и хотел „Космополитън“ бяха определени за най-добри за годината туристически заведения във второто издание на конкурса „Дунавски лимес“ на Община Русе, организирано съвместно с ОП „Русе арт“ и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. Журито в състав журналиста Румен Николаев, Иванка Христова - зам.-директор на Професионална гимназия по туризъм, Роза Икаловска - управител на хотелска верига,  Вяра Михайлова - управител на туристическа агенция, и Ивайло Димитров - шеф готвач, определи и първенците в още 14 подкатегории. Те получиха почетни грамоти от Община Русе, а на големите победители - „Виена“ и „Космополитън“, се присъдиха и почетни плакети. Церемонията в Доходното здание бе открита от кмета Пламен Стоилов.
В категория „Самостоятелни стаи на годината“ наградата бе присъдена на „Апартаменти Теди“, „Бизнес хотел на годината“ стана „Теодора Палас“. За втора поредна година „Вега“ спечели в категорията „Семеен хотел“.
Наградата за „Най-добра бизнес концепция“ спечели „Кръстникът груп“. Журито връчи награда за „Успешен дебют на 2014“ на „Стейшън хол“, а „Речен ресторант“ на годината стана „Понтона“. За „Комплексно предлагане на регионални природни дадености и специфичен туристически продукт - винопроизводство, хотелиерство и ресторантьорство, наградата получи комплекс „Седем поколения“.
В категория „Кафе сладкарница на 2014“ спечели заведение „Европа“. За най-добро нощно заведение бе определено „Озон“, а за „Заведение за бързо обслужване“ - „Роял“. В категория „Хотелски ресторант на годината“ приза грабна „Анна Палас“.
Двете туроператорски награди - за „Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на oбщина Русе, насочена към вътрешния пазар“ и за „Туроператор на годината за входящ туризъм на територията на oбщина Русе и българския дунавски участък“, спечелиха съответно „Дирон“ и „Балкантурс“.