Обвинения в субективно отразяване на делото срещу клиентката му Михаела Неагу и в заблуждаване на обществото отправи по време на съдебно заседание адвокат Юлиян Калчев към съдебния репортер на „Утро“ Мариета Раденкова. С мотива, че в броя на вестника от 18 ноември некоректно е описан развоят на първото заседание по делото срещу задържаната за контрабанда на марихуана румънка и съпруга й Лирим Тхачи, той се обърна към съда с молбата „въпросните представители на медиите да напуснат залата“. С явна компетентност Калчев отсече, че репортерът не може професионално да си върши работата, с което постави под съмнение авторитета на вестника. Подготвен с броя на вестника в ръце, адвокатът дори бе готов да прочете публикацията, а може би и да й направи разбор. 
Прокуратурата сметна искането за неоснователно, както и за несъществено да се обсъжда какво къде пише за гледаното дело.
Логично и обективно състав на Окръжния съд отчете, че няма основания делото да се гледа при закрити врати. Нещо повече - присъствието на журналист не накърнява правата на страните и няма пречки да наблюдава публично заседание при спазване на общоприетите правила. А за адекватността и професионализма на работа сметна, че оценки могат да поставят от самия вестник, които са работодатели на репортера. Гласността и публичността са фундаментални принципи, особено щом се касае за наказателни деяния. В тези случаи надделява принципът на публичност над риска от непрофесионално отразяване, отсече съдът, с което елиминира опасността от поредно посегателство върху свободата на словото.
Впрочем това е вторият път, в който Михаела и защитникът й поискаха медиите да бъдат изгонени от съдебно заседание. Първия път причина за това стана фактът, че с работата си репортерите разгласявали в интернет за проблемите на румънката със закона. В средата на ноември пък бе поискан отвод на прокурора по делото, защото бил „недобросъвестен“.
Между лутанията дали репортерът или прокурорът е виновен за положението, в което се намира задържаната за контрабанда на близо 35 килограма марихуана румънка, съдът потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража и не пусна 31-годишната Михаела под парична гаранция или домашен арест.