Да прекара следващите две години в затвора се съгласи 23-годишният Мариан Миков, който на 18 октомври нападна и ограби таксиметрова шофьорка. Наркозависимият младеж направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата за окончателното си наказание.
В съботния ден по обед Мариан хванал такси и насочил шофьорката да тръгне по бул.“България“ в посока Дунав мост. В района на лозята обаче й казал, че е изпуснала пресечката и тя се върнала на заден ход до отбивката. Като видяла черния път, отказала да продължи по него. В този момент рецидивистът, който седял на предната седалка, я хванал с две ръце за врата и я заплашил, че ще я убие, ако не направи това, което й каже. Жената успяла да се отскубне и побягнала, а нападателят взел оставените 55 лева от оборота и тръгнал пеш по черния път.
Шофьорката сигнализирала във Второ РПУ и дала описание на престорилия се на клиент престъпник. Три дни по-късно полицаите го задържали, а след още няколко дни майката на съдения общо 9 пъти младеж върнала парите на жената с таксито.
Самият Мариан признава, че диша лепило и пуши марихуана, а в деня на инцидента не бил на себе си и се чувствал неконтролируем. Според заключението на съдебно-психиатричната експертиза рецидивистът е осъзнавал какво върши и е бил адекватен, въпреки че малко преди това се надишал с лепило. Най-вероятно Мариан ще бъде изпратен за лечение от наркотичната си зависимост в Ловешкия затвор.