Смачкването на паркирана кола е нарушение, но не е престъпление, затова само се регистрира от КАТ, но виновникът не се издирва. С този законодателен бисер се сблъскал вчера Пламен Митев, който сутринта открил двете си коли ударени. Паркираните близо до дома му в началото на бул.“Гоце Делчев“ личен и служебен автомобил осъмнали ударени от неизвестен шофьор, който налетял и на близката мантинела. След катастрофата виновникът избягал, но на място останали части от предната маска на колата му.
Митев подал сигнал по телефона в КАТ и поискал беглецът да бъде издирен.
Тук редовно стават гонки, вероятно така са пострадали колите и мантинелата. Исках човекът, който е направил това, да бъде наказан, за да се научи да спазва правилата, казва Пламен Митев, чието семейство тлее от години заради пътната трагедия, при която загина дъщеря му Петя.
От КАТ обаче му цитирали Наредба I-41 към Закона за пътищата, според която ударът на автомобил на паркинг не се смята за престъпление, а а нарушение и затова само се регистрира.
Слисан и разгневен от законодателния абсурд, Митев продължил да звъни в КАТ и да настоява за издирване на беглеца. Тогава му обяснили, че приемащият сигнала в началото не е разбрал, че блъснатите коли са две, а това променя ситуацията и катастрофата вече трябва да се разследва. Докато екип на КАТ изяснявал на място обстоятелствата при верижния удар, се появила жена, която казала, че тя е причинила щетите, но след сблъсъка се уплашила и се прибрала вкъщи.
Сега предстои да й бъде наложена глоба за произшествието и отделно да получи акт за напускане на мястото на катастрофата. Не е изключено и да й бъде отнета книжката за известно време, казаха вчера от КАТ.