Баскетболистите на „Дунав“ ще играят утре от 17 часа домакински мач срещу „Академик“ /Сф/. Както писа „Утро“, гостите участват в първенството на „А“ група като втори състав на „Лукойл“.
„В тима на „Академик“ играят четирима състезатели, които вземат участие и в мачовете на „Лукойл“. Най-добрият от тях е Крис Минков. Той израсна много през последно време покрай работата си с наставник от калибъра на Йовица Арсич. Самуел Франсис пък е момче, родено в Силистра. Самуел игра няколко години за колежански тим в САЩ и натрупа сериозен опит. Николай Грозев също се включва редовно в мачове на „Лукойл Академик“. Четвъртият състезател с двоен лиценз е Алекс Илиев. Той пък е юношески национал. Чака ни много сериозен мач“, обясни пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Николай Господинов.
Според него двубоят обещава да е двуостър, атрактивен и интересен заради много младите баскетболисти и в двата отбора.
„Тази младост е плюс и минус. Всеки ще иска да са докаже. Вярвам, че този мач заслужава да бъде изгледан от повече публика. Факт е, че нашите фенове се множат от двубой на двубой, което не може да не ме радва“, каза Господинов.