Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 13 часа 1/8-финален мач реванш от турнира за купата на България срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Първата среща в Горна Оряховица завърши при 1:1. Часове преди двубоя на сезона „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Г-н Великов, какво е настроението преди мача?
- Водихме сериозна подготовка през цялата седмица с мисълта, че трябва да направим всичко възможно, за да зарадваме нашите фенове. Турнирните срещи са специфични. В тях обикновено побеждава отборът, който покаже повече воля и концентрация. Ще е битка, тъй като и теренът едва ли ще бъде в най-доброто си състояние. В този случай предпочитам да елиминираме съперника с непривлекателна игра, отколкото да покажем добър футбол и накрая да отпаднем. Едно класиране на „Дунав“ за четвъртфиналите ще е престиж за града. Затова очакваме и по-солидна подкрепа от публиката. Отборът и феновете трябва да извървят заедно пътя до крайната победа.
- Какво мислите за „Локомотив“ /ГО/?
- Отборът не е случаен и това се вижда от резултатите му до момента в „Б“ група. „Локомотив“ обаче не е „Левски“, ЦСКА или „Лудогорец“, за да се плашим. Излизаме, за да играем като равен с равен.
- Ще вземете ли играчите на режим?
- Не. Те и без това са на режим по хотелските си стаи.
- Каква е програмата преди мача?
- Днес /вчера/ следобед ще направим последна тренировка.
- Някакви проблеми?
- Само при Наско Атанасов, който страда от лека контузия. Надявам се, че ще играе.
- Какво е вашето предчувствие?
- Мач с мач не си прилича. Важното е да бъдем спокойни, бойки, съобразителни и да наложим нашия стил на игра. Пак казвам - ще бъда много радостен, ако елиминираме „Локомотив“ и го направим пред доста повече публика.