София Василева е невинна и не е повредила камерата на журналистическия екип на бТВ, който е снимал репортаж във Ветово по наболелия проблем с телефонните измами, реши Русенският районен съд. Ветовчанката обаче не се размина от наказание - тя бе глобена с 1000 лева за това, че се е държала непристойно, буйствала, крещяла и блъскала репортера Росец Цветков и оператора.
Случаят от 4 септември беше широкоотразен и коментиран. Той завърши най-тежко за 27-годишния Росен Атанасов, който заради нанесената лека телесна повреда на репортера на бТВ и заради съдебното си минало ще лежи 3 месеца в затвора. Отделно ще излежи още 3 месеца от предходното си условно осъждане заради хулиганстване по време на изпитателния си срок.
Макар и да е налице механично въздействие върху корпуса на визьора на камерата, не е налице повреждане, реши съдът на първа инстанция и оправда София в обвинението за счупването на снимащото устройство.
Заради провокацията от страна на журналистическия екип и самопризнанията на ветовчанката, магистратите сметнаха, че тя заслужава минималното наказание от 1000 лева за буйстването и блъскането на репортерите.
Присъдата може да се обжалва.
Заради същия случай още две дами стигнаха до съд, които обаче се отърваха само с глоби за дребно хулиганство.