Поредните двама пешеходци са станали жертва на шофьори, които не са се съобразили с предимството им при пресичане на пешеходни пътеки.
В 8.10 часа във вторник 47-годишен мъж бил ударен от управлявана от жена шкода, докато пресича кръстовището „Скобелев“-“Цар Освободител“. Потърпевшият е откаран в болницата с травма на дясна става на бедрото.
В 17.10 часа шофьор на рено блъснал 42-годишна жена на зебрата срещу Математическа гимназия на булевард „Скобелев“. Пострадалата е настанена в Неврохирургията със счупена дясна подбедрица, контузия на десен крак и сътресение на мозъка.
Малко над час по-рано водач на неустановен автомобил блъснал отзад 78-годишен пешеходец, докато слизал от тротоара на платното пред ОУ „Иван Вазов“ на улица „Петър Берон“. После вместо да спре да помогне, неизвестният решил да избяга, за да не носи отговорност за катастрофата. Старецът с мъка се изправил и се прибрал вкъщи, но в 18.40 часа получил болки и отишъл в болницата. Прегледът там установил открити рани на носа и на китката на лявата ръка.