Във вчерашния ден в драматичния театър си припомниха за един от най-искрометните актьорски таланти, които са играли на русенска сцена. Точно преди 30 години - на 2 декември 1984 година, едва на 51 години внезапно напусна земния свят един голям български артист - Константин Димчев, когото всички с обич и почит наричаха просто Диди.
Константин Димчев работи в русенския театър от 1970 г. до смъртта си. На сцената тук той пресътвори много образи, останали ярки явления: Метр Блазиус от „С любовта шега не бива“ на Алфред дьо Мюсе, Житов от „Босилек за Драгинко“ на К.Илиев, Ялмар Егдал от „Дивата патица“ на Х.Ибсен,  Барона от „На дъното“ на Максим Горки. Върховата му роля - Салиери от „Амадеус“ на Питър Шафър, остава звезден миг в биографията на ДТ „Сава Огнянов“.
Диди Димчев пристига в Русе вече достатъчно известен: преди това е играл в столичния театър „Трудов фронт“, Театъра на армията, преподавал е във ВИТИЗ „Кр.Сарафов“. Популярен е от радиопредаването „Срещи с Коста“, с ролите си в киното, в театрите в Добрич и Велико Търново. Русе обаче бе градът на неговия творчески възход, припомнят от театъра. Тук той се изяви и като режисьор на оперни спектакли, телевизионни филми. 
Наричайки го „Диди“, всички изразявахме уважение, топлота и преклонение към таланта на този човек, превърнал се в театрална легенда, казват актьори и театрали за този истински аристократ и рицар на актьорското призвание.