Абонаментни карти на стойност 50 лева със срок за ползване до 31 декември 2015 години пуска от днес в продажба ФК „Дунав“, съобщи на пресконференция вчера председателят на Управителния съвет д-р Симеон Симеонов. Картите ще важат за всички домакински мачове на отбора, без значение дали са официални и приятелски. Освен това те включват отстъпки до 10 процента при пазаруване в определени магазини, бензиностанции, както и при ползване на такситата „8806“. Според д-р Симеонов такава карта е и помощ за клуба, и отлична инвестиция за феновете.
Членът на УС на клуба и зам.-кмет Иван Григоров декларира, че Общината ще стои все така сериозно до ФК „Дунав“ и посочи за пример намеренията за кардинални ремонти на базата. Според плановете следващата година ще е ударна за реновиране на терените на Градския стадион и на този в „Здравец“. Освен това 7 от секторите на Градския ще светнат с нови седалки, които ще бъдат повдигнати на специални фундаменти според изискванията на лицензионната комисия към БФС.
„Ще лобираме пред правителството за получаване на целеви субсидии, които ще ни позволят Градският стадион да грейне с електрическо осветление, да се постави козирка над тунела, като над него се обособи и ВИП зона. Идеята е русенци да се радват на един прекрасен спортен комплекс“, заяви Григоров.
Депутатът Свилен Иванов, който участва активно от 5 месеца в организационната работа на клуба, пожела първо отборът да бие „Локомотив“ /ГО/ в реванша за Купата на България тази събота /13 часа/ и да се класира за четвъртфиналите. Той благодари на д-р Симеонов за усилията му по финансирането на клуба.
„Търсим отсега генерален спонсор на „Дунав“ за следващия сезон. Германският модел е пример, че такъв спонсор поема 50 процента от издръжката на клуба, другата половина е грижа на Общината и местни фирми. Старши треньорът Веселин Великов трябва да е наясно отдалеч с бюджета, за да планира селекцията си. Очаквам много повече публика на мача с „Локо“ /ГО/ и в контролата с ЦСКА на 16 декември“, заяви Иванов. 
Изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев изрази удовлетворение от постигнатите дотук спортно-технически резултати, като подчерта постигнатото по въпроса с ремонта на базата.
„Радвам се, че работим с такъв отличен екип. Понякога имаме различия и разминавания, но винаги стигаме до общо решение и вървим по правилен път. Искам да отбележа, че работим със стегнат бюджет. Всички сме доволни от треньорския екип“, каза Георгиев.
Старши наставникът Веселин Великов бе категоричен, че ангажиментът му към „Дунав“ не е от ден до пладне. Той благодари на футболистите за добре свършената през есента работа и изрази надежда, че отборът ще елиминира „Локо“ /ГО/. „Ще се борим за победата, дори това да стане с грозна игра. Ще бъда щастлив, ако „Дунав“ пробие до „А“ група под мое ръководство“, каза Великов.
Всички бяха единодушни по темата за евентуална раздяла с някои добри футболисти през зимата, че клубът може да направи единственото възможно в този момент - да бъде коректен с тях и да им осигури възможност за доказване с екипа на „Дунав“. Впрочем, д-р Симеонов разкри, че ръководството е изчистило всички задължения, като играчите имали да получават само по две премии. Закъснението обаче било в рамките на няколко дни.
Предвид очаквания голям интерес към мача с „Локо“ /ГО/ ще се извърши предварителна продажба на билети в магазина за хора с по-големи габарити на ул. „Ангел Кънчев“ и в офиса на областната централа на БФС. Билетите ще са с цена от 2 лева.