С официално подписване на акт за встъпване в длъжност Яна Илиева вчера пое ръководството на Русенската районна прокуратура. На тържественото събитие присъстваха над 20 прокурори от Окръжна прокуратура и районните прокуратури в Бяла и Русе. Поздравления и букети поднесоха председателят на Окръжния съд Искра Блъскова, председателят на Районния съд Венцислав Василев, представители на полицията, пробацията и други институции. Илиева бе изненадана и с писалка от председателя на Русенската адвокатска колегия Николина Мянкова.
„Горд съм като предишен районен прокурор да предам поста на Илиева“, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев. Той отчете, че в Окръжната прокуратура, освен него, работят още трима бивши ръководители на районната прокуратура, чийто наследник е Илиева - Борислав Велков, Валентина Личева и Николай Николов.
„Пожелавам успех на Илиева. С търпение и всеотдайност да осъществява намеренията си след получения кредит на доверие от Висшия съдебен съвет, който на 19 ноември я избра с 20 гласа „за“, 0 „против“ и 2 „въздържал се“ и да запази достойното място в страната на Русенската районна прокуратура“, заяви още Георгиев.
Самата Илиева благодари на гостите, дошли на церемонията по встъпването й в длъжност, както и на всички прокурори от районната прокуратура, от които е почерпила знания.
„Благодаря за доверието на окръжния прокурор Георги Георгиев и на апелативния прокурор Огнян Басарболиев. Целта ми ще бъде да надградя резултатите и да запазя сплотения колектив на прокуратурата“, заяви Илиева.