790 километра кабели са положили на територията на Русенска област специалистите на „Енерго-Про“ като част от мероприятията в подготовка на зимния сезон, съобщиха от компанията. Екипи на дружеството са обходили близо 2000 километра електропроводи, окастрили са клони по дължината на 101 км въздушни линии. Почистени са 354 трафопоста, долети са 1743 литра трансформаторно масло, подменени са 418 изолатора, поставени са близо 250 допълнителни заземления, монтирани са 1941 токови клеми, 9 бр. вентилни отводи и други.  Електромонтьорите са подменили 39 измервателни трансформатора и 29 стоманобетонни стълба.
Изготвени са специализирани планове за защита при бедствия и аварии, за да се гарантира незабавна реакция при извънредни ситуации. Компанията има установена оперативна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия.
Въпреки непризнаването на инвестиции от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране през двугодишния регулаторен период 2013-2015 г. и въпреки четирите намаления на приходите на компанията в резултат на ценовите решения на регулатора, вложените  през последните две години средства за рехабилитация и развитие на електроразпределителната мрежа в Североизточна България ще достигнат 48,6 милиона лева.