Изпълнителният директор на „Сименс България“ -русенката Боряна Манолова, стана носител на титлата „Мисис Икономика 2014“. Тя получи изваяната от Ставри Калинов златна статуетка „Рибарят и златната рибка“ на специална церемония в Националния исторически музей в сряда вечерта.
Боряна Манолова е член на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и на Германо-Българска индустриално-търговска камара. Тя започна кариерата си във висшия мениджмънт като изпълнителен директор на „Лифтън“ (сега „Строително оборудване“). Неотдавна Манолова защити в Русенския университет докторска дисертация.
38 мениджъри и собственици на компании се състезаваха в тазгодишното издание на конкурса на списание „Икономика“ и www.economic.bg. Носителите на Оскарите на бизнеса бяха избрани от жури, съставено от 33-ма експерти в икономиката и финансите, както и миналогодишни носители на призовете - Илия Терзиев, изпълнителен директор на „Литекс Моторс“, и Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.