Сушени плодове, които децата от дневните центрове на РАЛИЗ в Русе и Сливо поле сами са приготвили със специална машина, закупена от сдружението, приковаха интереса на откриването на изложбата на фестивала „Свят за всички“. Децата с увреждания изкушаваха и с цветни картини, подредени грижливо в бурканчета с шарена сол. Изложбата бе открита вчера във фоайето на пленарната зала на Общината. В нея участват 16 сдружения на хора с увреждания от Русенска област, които са приготвили направени от тях коледни картички, плюшени играчки, ръчно рисувани и украсени предмети и други коледни сувенири.
По дарби и идеи авторите на тези красоти не отстъпват на хората, които нямат физически дефекти, бяха единодушни и зам.областният управител Валентин Колев, и Мариела Личева от общинската социална дирекция. Специално поздравително писмо бе изпратила и председателката на Комисията по борба с дискриминацията Ана Страшимирова. 
Фестивалът продължава и днес с концерт от 13 ч в пленарна зала. В него ще се изявят над 25 сдружения на хора с увреждания. Проявата се провежда за шести път и е съфинансирана от общинската програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.