Улисана в покупките си жена награбила торбите с хранителни продукти, но забравила най-важното - да прибере портмонето си, след като платила за напазаруваното в магазин на ул.“Доростол“. Това обаче не останало незабелязано от друг клиент, който фиксирал обещаващата плячка, а след това бързо я мушнал в джоба си и ни лук ял, ни лук мирисал излязъл от бакалията. Навън прибрал откритите 110 лева и решил да свали всички подозрения от себе си, като се върне в магазина и подхвърли портмонето на някой от рафтовете.
Скоро разсеяната жена усетила, че е забравила портфейла в магазина и се върнала да го търси. След като го открила, видяла, че в него вече няма нищо и разказала за случката на сина си. Той пък подхванал собствено разследване и след като разговарял с продавачката кой може да е евентуалният крадец, сам стигнал до извода кой е извършил посегателството и дори го проследил в блока, в който живее. Другото обаче оставил на полицията, която благодарение на записи от охранителни камери бързо успяла да стигне до крадеца. А мъжът също толкова бързо върнал отмъкнатите 110 лева.
За стореното в средата на декември 2013 година крадецът бе наказан с пробация в продължение на 3 години. Присъдата може да се обжалва.