Мобилният екип на Кабинета за изследване на ХИВ/СПИН към Регионалната здравна инспекция ще проведе две акции по повод Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември. Днес безплатни и анонимни изследвания ще се извършват в защитените жилища за младежи, а на 1 декември от 11 до 15 часа в новия корпус на Русенския университет. От 14 до 16 часа пък специалист от инспекцията ще дава безплатни консултации във висшето училище.
Кампанията по повод Световния ден за борба със СПИН започна във вторник с акция на Кабинета за безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН в „Мол Русе“. В Математическата гимназия вчера се проведе ежегодното АнтиСПИН шоу с викторина, мултимедийни презентации, състезателни игри и скечове с ученици. Кампанията ще бъде закрита с концерт в Пленарна зала от 17.30 ч в понеделник с участието на доброволци от сдружение „Център Динамика“, формация „Мираж“ и „Старденс“.
Партньори на здравната инспекция са Община Русе, неправителствени организации, работещи по програмата, и учебни заведения.