Шест предложения за вот срещу пари докара до съд 33-годишния Теодор Далакмански. Многократно осъжданият млад мъж бе задържан в ранните часове на деня след изборите - 6 октомври, поради съмнения за купуване и продаване на гласове и стоя в ареста до 24 ноември. Това е единственият установен случай на търговия с вот в Русе. До него се стигна след подаден сигнал.
Месец и половина по-късно Далакмански направи самопризнания и се споразумя с прокуратурата за наказанието си. Той бе осъден на пробация за срок от 2 години и 4 месеца, през които трябва да се среща с пробационен служител. Дилърът на гласове ще трябва да положи и 200 часа общественополезен труд за срок от 2 години. Наказанието е окончателно.
Далакмански е засечен да предлага пари срещу гласуване за определена политическа партия между 22 септември и 5 октомври. Три от шестте уговорки били да се пусне бюлетина за „Атака“, две - за ДПС и на един Далакмански предложил пари, ако гласува за „Зелените“. Парите в замяна и в шестте случая били 50 лева. Два пъти на 22 септември и веднъж на 1 октомври той предложил петдесетачка за вот в полза на „Атака“. На 3 октомври търгувал бюлетина за „Зелените“, а в самия ден на изборите 5 октомври дори сключил две сделки - дал 50 лева на двама избиратели, които трябвало да гласуват за ДПС.
В мобилния телефон на Теодор бяха открити десетки снимки на личните карти на различни хора, които вероятно са имали намерение да продадат гласа си. Тезата на мъжа и на адвоката му беше, че копията от личните документи били в мобилния му апарат във връзка с професията му на осигурителен посредник. Той работел към пенсионно дружество „Доверие“ и предлагал на клиентите си да преместят фонда си в тази компания. Освен това извършвал и посредническа дейност в онлайн сайтове за покер и хазартни игри.