Звездните актьори от киното и драмата Калин Врачански и Асен Блатечки пристигат в Русе със спектакъл, който предизвика фурор това лято на Моцартовите празници в Правец. Врачански влиза в ролята на гениалния композитор Моцарт в музикално-театралния спектакъл „Моцарт и Салиери“. Звездата от „Стъклен дом“ пее, при това на немски език, докато Блатечки се превъплъщава много убедително в ролята на завистливия и коварен Салиери, който вгорчава живота на всепризнатия талант. Калин Врачански е вземал специални уроци по вокално майсторство, за да се справи с ролята и да партнира успешно с оперните солисти, с оркестъра и хора на Русенската опера.  
Впечатляващата комбинация между музика и театър е постановка на известната режисьорка Бина Харалампиева, а идеята и концепцията са на Иван Ангелов. В ролите на другите персонажи публиката ще види оперните солистки Симона Кодева, Мариана Панова, Диана Василева и актьорите от столичния театър „Зад канала“ Владимир Зомбори и Христо Пъдев. Диригент е Владимир Бошнаков.
В Русе спектакълът ще бъде представен на 8 декември в салона на операта, като представлението се осъществява с любезното съдействие на фестивала „Моцартови празници“.