Футболистите на „Дунав“ сложиха точка на есенния сезон във „В“ група с категорична победа като гости срещу „Септември“ /Тервел/ - 3:0. С актив от 43 точки и уникална голова разлика 72:7 русенският отбор ще зимува на първо място в класирането. Ако съставът бъде запазен и предвид благоприятната пролетна програма, може да се счита отсега, че „Дунав“ ще е новият стар член на „Б“ група.
Дунавци откриха резултата в Тервел след самостоятелен пробив на Мирослав Будинов. Таранът тръгна на рейд в 4-а минута, преодоля почти цялата защита, а накрая излъга и вратаря - 1:0. До 2:0 се стигна в 30-а минута, когато Ивайло Раденцов изстреля марков шут от границата на наказателното поле и не остави шанс на вратаря. Третото попадение в 75-а минута бе дело на Георги Чакъров. Чакъров се озова на ударна позиция след серия от двойни подавания в наказателното поле на домакините и с изстрел от 4-5 метра фиксира класическата победа.
След този мач футболистите на „Дунав“ ще бъдат пуснати във ваканция за 3 дни. После отборът ще започне подготовка за реванша от турнира за Купата на България срещу „Локомитив“ /ГО/. Този двубой ще е на 6 декември.
„Дунав“: Христов, Колев /Парнаров/, М. Димов, Атанасов, Милчев, Д. Димов, Васев, Раденцов, Будинов, Чакъров, /Читаков/, Кожухаров /Димитров/.