Баскетболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини днес от 17 часа на „Черноморец“ /Бс/ в дербито от първенството на „А“ група. Преди срещата „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Николай Господинов.

- Какво да очакваме от този двубой?
- „Черноморец“ е един от най-добрите отбори в групата и неслучайно е на второ място. След хубавата победа през миналата седмица срещу друг също много сериозен състав, какъвто е Икономически университет /Вн/, трябва да играем много дисциплинирано и днес.
- Какви са силните страни на съперника?
- Ако съдим по статистиката, „Черноморец“ е отборът с най-много борби в сравнение с всички тимове от „А“ група. Съперникът е много силен под коша, затова сме длъжни да бъдем поне равностойни в този елемент от играта. Освен това гостите имат в редиците си изключително опитен състезател като Крум Дойчинов. При неговия ръст от 207 сантиметра и при теглото му от 125 килограма можете само да си представите за какъв център става дума! Много силен е и сръбският плеймейкър Филип Самойлович. Този сърбин е барометър за играта на отбора си. Много може с топката и според моите впечатления може да се подвизава с успех във всеки тим от Националната лига. Играта на „Черноморец“ обаче не се върти само около тези двама състезатели.
- Какво ще е вашето оръжие?
- Концентрацията и мобилизацията! Много разчитаме и на публиката, която бе чудесна в мача ни срещу Икономически университет. Това ще е двубой, който ще ни тества отново дали се развиваме в правилната посока.