24 336 литра дизелово гориво с неясен произход и без документи за платен акциз са задържани при операция на служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Митница Русе. Акцията е проведена в седем бензиностанции, които и друг път са засичани да търгуват с нелегални горива. Две от тях са на бул.“България“ и в „Здравец Изток“ в Русе, а други две са на ТИР паркинги във Волово и Бяла. Останалите три са в Попово, Кубрат и Силистра.
По време на операцията е установено, че в три паркинга за камиони нелегално се съхраняват и продават горива без документи за платен акциз. В други три бензиностанции митническите служители са установили, че видът на горивото не съответства на представените документи. В обект в Попово пък митничарите спипали маркирано гориво за отопление, което се използвало за зареждане на автомобили.
Размерът на избегнатия акциз е в размер на 19 185 лева. На нарушителите са съставени актове за административни нарушения, като санкциите са двойният размер от избегнатия акциз. Горивата са  отнети в полза на държавата.