Известният в близкото минало футболист на „Дунав“ Валери Кулинов направи вчера добродетелен жест -  помогна с парична сума на многодетния баща от Иваново Валентин Иванов. Както писа „Утро“, Валентин вече е безработен, а се грижи за 6 рожби. Децата се учат добре, възпитани са чудесно и взаимно си дават радост и кураж с отдадения на мисията си да ги отхрани и изгледа баща.
Вальо от Иваново чакаше с тревога зимата, защото нямаше въглища да топли дома си, но след разказа на „Утро“ и БНР за участта му, състрадателни хора му протегнаха ръка. Сред тях са депутатът от РБ Румен Христов, изба „Салла естейт“ от варненското село Блъсково, нотариус Румяна Падалска и фирма „Топ имоти“. Сега към тях се присъедини и някогашната звезда на „Дунав“.
„Ако бях милионер, щял да дам повече. Човекът е безработен и само той си знае как се оцелява в тези трудни времена“, заяви лаконично Кулинов.
Това не е първото негово дарение. През 1983 години бившият футболист на „Марек“, ЦСКА, „Дунав“, френския „Лавал“ и португалския „Файрензе“ направи вноска във фондация за подпомагане на млади играчи.