На всекиму съдбата е отредила различен житейски път, но какво е общото, което ни очаква. Нумерологично 2014 ( 2 + 0 + 1 + 4= 7) е под влияние на Нептун - планетата на духовността. Разширяване на съзнанието. Встъпване на нов жизнен цикъл чрез интуитивно ръководство и задкулисни дела. Използване на миналия опит. Кармична среща на миналото и бъдещето и съответно трябва да отговаряме за своите грешки в миналото, за своите грехове. Затова успехът, който ще дойде, е резултат от собствените усилия, а не поради нечия благословия. Ще има много странни, необясними и загадъчни събития.
14- готовност да получим нови знания, духовни уроци
(7х2) – 7 – духовно начало, победа на духа над материята, преображение, преодоляване на материалистичната ограниченост и включване към духовния канал;  2 – необходимост да бъдат споделени духовните уроци с другите
Народът ще продължава да търси възстановяване на социалната справедливост и икономически разцвет. Нуждите на всеки човек са да бъде нахранен, защитен, осигурен с работа, достатъчно добре платен, за да покрие нормалните си потребности, да живее в правова държава със строго определени норми и закони, еднакви за всички. Когато нуждите на всички са задоволени, тогава държавата ще просперира и процъфтява.
Когато в държавата е хаос, пред революция
всички ценности са потъпкани и унищожени, а в замяна не се предлага нищо ново и прогресивно, тогава в страната назряват като плевели престъпността, наркоманията, проституцията, хората умират заради лоши условия, заради неуредена здравна система. Умират повече, отколкото се раждат, а тези, които искат да оцелеят, емигрират. Населението ни се стопява. Затова е необходимо е да се търси златната среда, постигане на равновесие, търсене на компромиси, съединяване на противоположностите, да се избягват крайностите, умереност в действията.
Астрологично 2014 година е под влияние на планетата Сатурн
който предвещава, че няма да се размине без борба и трудности. Продължават изпитанията. Силните ще станат още по-силни, а слабите ще се сломят.
Сатурн продължава и тази година да бъде в знак Скорпион, а властимащите да бъдат наблюдавани под лупа, поради което ще са принудени да се придържат към по-строго спазване на законодателството. Сатурн ще ограничава, а понякога ще вади на показ и ще унищожава всичко свързано със символиката на знака Скорпион- пари, секс, инвестиции, наследства, скрити проблеми, тайни, страсти. „Метачът“ ще продължава да „изчиства” и преструктурира всички сфери свързани с финансите, сексуалната енергия и влиянието над другите хора, особено над народните маси.
Тъй като е време за търсене на истината
всяка измама ще бъде бързо разкривана. Сатурн заставя човек да се откаже от всичко, което не му е необходимо и може да мине без него, всичко, което пречи за развитието му. Поради своята суровост, характерът на неговите действия ще носи болезнени последствия. Има вероятност отново да се задълбочи внезапно икономическата криза в края на лятото и началото на есента по-силно или по-слабо изразена в определени региони. Затягане на реда и законодателството. На надзорните органи ще бъдат увеличени пълномощията.
Юпитер - планетата, която отговаря за финансите, практически
разделя годината на два съвършено различни периода
От началото на 2014 г. и до средата на юли  ще бъде в знак Рак, време, в което трябва да се обърне повече внимание на семейството, наследственото имущество и капиталовложенията. Тези, които са замислили нещо в областта на финансовите въпроси и са в състояние да управляват парите, в този период може да натрупат приличен капитал.  Изменения в пенсионната система, в образованието и закрила на детето. На 16 юли Юпитер ще премине в знака на Лъв, който е изпълнен с големи промени както в бизнеса, така и в политиката. И тези промени няма да се забавят. Повишава се самоосъзнаването. Смяна на приоритетите. Юпитер в Лъв провокира ситуации, които управляват обстоятелствата. Така че дори да мислите, че нищо не зависи от вас, не оставяйте нещата на случайността.
Годината ще се окаже щастлива далеч не за всички влюбени
а само за тези, които умеят да зачитат свободата и независимостта на партньора си. Любовните връзки, които ще започнат през второто полугодие на 2014, ще се отличават с голяма страст, но това няма да е пречка да бъдат продължителни и щастливи.
Уран, който остава да пребивава в знак Овен
ще продължава да носи промени, много от които внезапни и неочаквани. Годината ще е белязана с голяма социална активност на населението. На политическата сцена ще излязат нови фигури, ще се оформят нови лидери, на които е предназначено да играят голяма роля в съдбата на страната си. За техния успех се изисква увереност и голямо постоянство. При най-малката проявена слабост нещата могат да излязат извън контрол и да се обърнат наобратно. Съдбоносна роля ще играе страхът от новото и нежеланието да се пусне старото.
Плутон здраво е стъпил в знак Козирог
и ще бъде там до март 2023г. Подобна позиция на планетата носи световни природни бедствия, както и инциденти поради нехайно отношение на хората към оборудване и съображения. Така че може да се очакват още земетресения, наводнения, лавини и срутване на скални и земни маси. Но Плутон носи не само беди, но също влияе за разширяване на самосъзнанието и създаване на нови ценности, само че постигнати по по- трудния път и чрез създаване на неприятни събития. Но всички проблеми, пред които сме изправени сега, ще ни изведат на едно ново равнище и ще ни водят към по-добро бъдеще напред във времето.
В началото на годината властва Плутон, а Юпитер е ретрограден. Това може да създаде
нестабилна ситуация във финансовата сфера
Трябва по мирен път да се постигат споразумения. От февруари до април Юпитер и Уран могат да провокират необмислени действия и постъпки. Необходимо е всячески да се избягват конфликти и спорове. През май негативните влияния на планетите ще влияят върху всички. Това може да засегне както обществените, така и личните взаимоотношения. Да се претегля всяко решение, защото последиците може да се окажат невъзвратими. Юни и юли може да настъпи временно спокойствие.
Като цяло годината няма да бъде лесна
но винаги между лошите има и хубави неща, които ни се случват. Важното е да бъдем отворени за тях. Звездното влияние ни дава шансове да намерим себе си в този свят и да бъдем щастливи. Дали ще ги използваме зависи единствено от нас. Честита нова година 2014! Много здраве и берекет!       
Ивелина Пенчева