Пиян беглец от полицията блъсна и рани тежко отиващ на работа човек на автобусната спирка пред „Печатни платки“ по бул.“Христо Ботев“, а сам се размина с драскотина на главата, която бе обработена на място от спешните медици.
Инцидентът станал около 7.20 часа на Стефановден. Пострадалият спрял фолксвагена си и слязъл да си купи закуска. Докато се връщал към колата си, на тротоара връхлетяло засилено рено, ударило го и го хвърлило на земята със счупен крак. След това подбрало и колата на ударения човек, а накрая спряло напреки на булеварда. Блъснатият 36-годишен мъж е настанен за лечение в Ортопедията.
При проверката за алкохол на 35-годишния шофьор на реното О.К. дрегерът заковал на 2.48 промила. По време на пробата се установило, че преди това О.К. е направил скандал в заведение в „Дружба 3“, където е пил кафе за изтрезняване. Персоналът повикал полиция, но агресивният клиент се метнал в колата си и отпрашил с мръсна газ по „Христо Ботев“. Полицията е започнала издирването му и белята е станала малко преди да бъде заловен. Пияният беглец е задържан в ареста на Първо РПУ. Книжката му е отнета, а материалите по случая са предадени в прокуратурата.

Черна серия

Час и петнайсет минути по-късно мерцедес се блъснал в движещ се с предимство опел на кръстовището „Неофит Рилски“-“Янтра“. От удара пътничка в опела е получила рана на главата и е настанена в болницата под лекарско наблюдение.
Пак на Стефановден, но в пет без двайсет следобед, микробус форд навлязъл в насрещното движение по пътя Иваново-Басарбово и се забил в „Пежо Партнер“. От удара „баничарката“ се обърнала по таван, а 44-годишният й шофьор е с контузия на шията.
В събота привечер жена е блъсната на пешеходната пътека на кръстовището срещу стадион „Дунав“. Потърпевшата е откарана в болницата със счупен крак и е подложена на операция.