Историята на Валентин Иванов от Иваново, за когото разказаха „Утро“ и БНР, трогна още две сърца. Многодетният баща сам отглежда шестте си деца и държи да са нахранени, облечени и да се учат добре. Но допреди няколко дни очакваше зимата със свита душа, защото е съкратен от работа, а няма въглища, с които да стопли дома си.
Кантората за сделки с недвижима собственост „Топ имоти“ получи от „Утро“ координатите на многодетния татко и ще разговаря с него какво е най-необходимо за него и децата, за да го осигури.
По традиция подкрепа на самоотвержения баща ще окаже и известният русенски нотариус Румяна Падалска, която го подпомага всяка година.
Юристката бе докосната от съдбата на Вальо още при първия разказ за него в „Утро“ преди 4 години. Тогава Падалска лично занесе на голямото семейство телевизор и компютър и като видя как въпреки тежките условия децата са задружни, възпитани и лъчезарни, бе трогната дълбоко. Затова в навечерието на всяка зима осигуряваше отоплението на къщата, а децата й се отплащаха с рисувани от тях коледни картички.
„Те са невероятни деца и не мога да повярвам как Валентин се справя сам с отглеждането им“, каза вчера за „Утро“ нотариусът, който днес очаква мъжа от Иваново в кантората си, където ще му връчи пари. Той пък както обикновено по-късно стриктно ще отчете пред нея за какво е отишъл всеки лев.
Вальо и шестте му деца със сигурност ще бъдат на топло и тази зима. В понеделник, след материалите на „Утро“ и БНР за грижите на героичния татко, депутатът от Реформаторския блок Румен Христов му дари 300 лева, а винарска изба „Салла естейт“ от варненското село Блъсково осигури два тона въглища да бъдат закарани пред дома му в Иваново. Сега остава само Вальо да си намери работа, за да може сам да се грижи за най-голямата радост в живота си - шестте си деца.