Двама гастрольори на 24 години от Бургас и Варна с богати криминални досиета задигнали два таблета от хипермаркет в Русе и били сигурни, че им се е разминало, но подценили възможностите на видеоконтрола.
Кражбата е извършена на 16 октомври, и то толкова умело, че престъпното дуо успяло да напусне магазина, без да задейства чувствителната аларма за неплатени стоки на изхода. На 20 октомври при извършена вътрешна ревизия е установена липсата на електронните устройства и започнал внимателен преглед на записите от камерите за наблюдение на изходите. Така двамата крадци са установени, а служители от Първо РПУ ги идентифицирали и стигнали до тях.
Друг крадлив дует от голям магазин обаче стигнал до полицията по късата процедура. В понеделник в 21 часа гардовете забелязали, че русенците А.Й., на 30 г., и Д.И., на 27 г., сложили под якетата си салами, парфюми и козметика за 30 лева, но вместо да минат през касата, а тръгнали направо за изхода. Там ги чакала охраната, която дискретно ги отвела за претърсване и обяснения в служебно помещение.