Русенският депутат от СДС Румен Христов дари 300 лева на многодетния баща Валентин Иванов, чиято драматична история вчера разказаха „Утро“ и БНР.
Вальо, който отглежда сам шестте си деца, е съкратен от работа и у дома се опитват да оцеляват с обезщетението му за безработица и детските надбавки. Заради бюрократични недоразумения - личната му карта е издадена в Обзор - не може да получава енергийни помощи. На прага на зимата самоотверженият мъж, обявен за „Татко на годината“ наред с отец Иван от Нови хан, беше изправен пред невъзможността да осигури отоплението на децата си.
„От сърце го правя и се моля децата да растат живи и здрави“, каза дарителят Румен Христов.
От винарската изба „Салла естейт“ във варненското село Блъсково също се трогнаха от съдбата на Вальо и шесте му деца, за която разбраха от програма „Хоризонт“ на националното радио. Само два часа след излъчването на репортажа състрадателните винари осигуриха 2 тона въглища, които ще бъдат доставени на адреса на Вальо в Иваново.
„Благодарен съм, как иначе - толкова е тежък животът, а се намериха хора, които да могат да помогнат и на такива като мен“, каза ивановският татко, който не спира да се надява да си намери работа, за да може да връзва някак двата края.