Областният управител в Русе вероятно няма да е от Реформаторския блок /РБ/ или Патриотичния фронт, тъй като двете коалиции имат народни представители от областта, съобщи вчера на пресконференция депутатът от РБ Румен Христов. „Там, където нямаме народни представители, принципно искаме да имаме областен управител с цел представителство на коалицията като цяло“, обясни Христов. Той уточни, че преговорите за областни управители в цялата страна все още не са приключили и областите не са коментирани конкретно, но разпределението няма да е на квотен принцип. „Аз съм със самочувствието, че Реформаторският блок разполага с достатъчен брой експерти, и ще търсим най-подходящите хора за подходящите места“, допълни Христов, който заяви, че няма масто за притеснения  за единството на коалицията. „Като десни хора, демократи, имаме право на собствено мнение. Не се караме, а вземаме единни решения след дискусии, но това е от полза за демокрацията“, каза Христов. Според него формулата коалиция от партии на този етап е печеливша и ако блокът се превърне в единна структура, ще има кой знае какъв успех.
Депутатът е амбициран да инициира среща на всички русенски народни представители, за да обединят усилията си в полза на хората в региона. Това обаче ще се случи след актуализацията на бюджета. Като важна цел за България Христов посочи влизането в Еврозоната. „Единият от критериите за това е три последователни години да имаме намаляване на бюджетния дефицит, а тази година ще допуснем дори свръхдефицит заради тежкото състояние на икономиката. Но от догодина трябва да бъдем много стриктни в това отношение“, поясни той. 
Румен Христов призна, че е бил номиниран от СДС и от Реформаторския блок за министър на земеделието, но постът е останал за човек от квотата на ГЕРБ. Депутатът заяви, че това не е било проблем за него и че ще продължи да работи за българското земеделие, както го е правил и досега. Освен това смята да открие своя приемна в Русе и поне един път месечно в нея да се среща с граждани и да се запознава с проблемите им.