Името на депутата от БСП Добрин Данев е присъствало в прословутото тефтерче на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликти на интереси Филип Златанов. Русенският народен представител сам съобщи това вчера на пресконференция. „Имам желание да науча истината за това тефтерче, тъй като неотдавна узнах от председателя на временната комисия за разследване на тефтерчетата Кирил Добрев, че името ми фигурира в тях. Не съм се интересувал за какво и кога, но моят интерес, както и на гражданите е да научим истината за тези инициали и писанки в двете тефтерчета“, каза Данев. 
Според бившия депутат и член на комисията „Златанов“ в предишния парламент Екатерина Заякова, която също присъства на пресконференцията, кражбата на тефтерчетата е направена от хора, които искат да прикрият някакво свое участие. Дали в момента тефтерчетата ги има в прокуратурата или не, няма никакво значение по отношение на повдигнатото обвинение срещу Филип Златанов, което е престъпление по служба, категорична беше Заякова. 
Добрин Данев съобщи още, че започва подписка на народните представители от Русе и Велико Търново за финансиране на проектирането на магистрален, а не широколентов път Русе-Велико Търново, която ще бъде внесена в регионалното министерство. Той бе категоричен, че всички народни представители от Русе трябва да се обединят около инфраструктурни проекти и приоритетите, които се отнасят за региона.
БСП ще бъде коректив на всички грешни решения, които се вземат в парламента и от изпълнителната власт, каза Данев. „По време на нашето управление имаше допуснати грешки и ще се стараем това да не се допуска в новия парламент. Ние се обявяваме за пълна прозрачност за това кой реши КТБ да бъде ликвидирана, за разследване и узнаване къде са отишли около 4 млрд. лева, както и за прозрачност при смените на ръководните кадри“, заяви депутатът. Той даде пример с освобождаването на директорите на Пристанищен комплекс и на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав, които според него били неоправдани.
За неуместно от БСП смятат и заложеното в програмата на ГЕРБ обединяване на митниците и приходната агенция. Данев посочи, че експертите в тази област са на мнение, че такова обединение няма да спомогне за увеличаване на приходите, а ще създаде допълнителни проблеми. „Идеята за обединяване на дунавските митници със седалище град във вътрешността на страната също е неуместна и това засяга интересите на Русе“, добави Данев.