Баскетболистите на „Дунав“ победиха Икономически университет /Варна/ с 91:75 и излязоха на второ място в „А“ група. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Николай Господинов.

- Какъв е вашият коментар за дербито на кръга?
- Резултатът малко лъже. Минута и нещо преди края водехме с 25 точки, но тогава пуснах в игра по-младите момчета и съперникът ни направи серия от 0:10. Иначе съм много доволен. Постигнахме победа с добра игра срещу много добър отбор. Ако преди мача някой ми бе казал, че ще бием с една точка разлика, щях да се съглася на този вариант с драго сърце. Истината е, че се готвихме много сериозно. Бяхме разузнали съперника, подготвихме някои тактически задачки и успяхме да го изненадаме в началото на мача. Ако изключим факта, че гостите надделяха само в един елемент - в борбата под нашия кош благодарение главно на Саша Топчов, ги надиграхме по всички други показатели.
- Кого ще отличите?
- Доволен съм от всички момчета, но Лъчезар Радев, Николай Николов и Евгени Хаджирусев изпъкнаха с една идея повече.
- Направи ли ви впечатление, че русенската публика се завръща в залата за мачовете от мъжкото първенство?
- Да. И съм приятно изненадан. Благодаря на публиката. Дано да играем все по-добре, за да привлечем повече фенове.
- Що за отбор е следващият ви съперник?
- „Черноморец 2014“ е бургаски клуб с много сериозен бюджет. Идеята на неговите създатели бе отборът да играе още през тази година в Националната лига. Те обаче не се разбраха нещо с бургаската община и затова на този етап преместиха тима си в Габрово. Става дума за много сериозен отбор с опитния Крум Дойчинов, двама сърби и близнаците от „Спартак“ /Плевен/ Милен и Тодор Захариеви.
- Защото мачът ще се играе на 24 ноември?
- Защото зала „Дунав“ ще бъде заета предния ден.