Русенски таланти обраха първите награди в тазгодишното издание на конкурса „Северно сияние“, който се проведе в Доходно здание.
Във фестивала участваха 60 деца и младежи на възраст от 7 до 25 години от три страни, разделени в четири възрастови групи. Победител в първата възрастова група бе Аделина Радева, а във втората Благовеста Димитрова. Габриела Иванова бе отличена като победител в третата група, а за четвъртата журито бе решило да не присъжда първа награда.
Кметът Пламен Стоилов връчи специалната награда - почетна грамота и предметна награда на Бианка Рошу от Румъния, която бе в трета възрастова група. Той сподели, че не може човек да не е щастлив, когато вижда пълна зала, която ръкопляска на талантите. „Гордеем се, че конкурсът е в Русе и е 18-то издание. Вярвам, че конкурсите за млади изпълнители са възможност да видим таланта на нашите уникални деца“, каза Стоилов.
Преди имената на наградените да станат известни обичаната певица Тони Димитрова, която бе и част от журито, зарадва русенци с концерт.