Нелепа на пръв поглед катастрофа остави траен белег върху живота и здравето на почитател на хазарта. Случаят е от края на март 2013 година.
Човекът вървял към игрална зала „Лас Вегас“ на ул.“Николаевска“. Докато минавал покрай бензиностанция ОМВ по тротоара на бул.“Мидия Енос“ обаче, бил бутнат от сеат, който се движел едва с 20 км/ч. Всъщност шофьорът не забелязал вървящия по зебрата пешеходец, но запътилия се да си провери късмета мъж решил, че бавната скорост е знак, че автомобилът ще спре и че всъщност някой негов познат се шегува, като имитира, че ще го блъсне. И така докато единият не виждал другия, а вторият си мислел, че всичко е майтап, станал истински сблъсък. Водачът веднага предложил на блъснатия да го закара до болницата, но потърпевшият казал, че е добре и поискал само една скромна услуга - да бъде закаран до игралната зала. Докато разпускал в казиното обаче, внезапно почувствал силни болки в левия крак и хукнал към болницата. Там се оказало, че има счупване, което се класифицира като средна телесна повреда.
Шофьорът бе признат за виновен от съда и глобен с 1000 лева за разсеяността си зад волана. Отнета му бе и книжката за година и половина.
Пострадалият обаче поиска 45 000 лева обезщетение за причинените болки и страдания, които все още не са приключили. Близките му разказаха пред съда, че след произшествието той се отказал от хобито си да ловува, не бил пълноценен като партньор на съпругата си и дори не могъл да присъства на погребението на тъста си, с когото били много близки. Експертизата пък посочила, че е възможно левия му крак изобщо да не се възстанови напълно. Затова съдът сметна, че пострадалият пешеходец заслужава да бъде обезщетен с 20 500 лева. Компенсацията трябва да бъде платена от застрахователя на сеата. Решението може да се обжалва.