Бившият боксьор, а сега частен съдебен изпълнител Иван Хаджииванов вярва, че Кубрат Пулев може да победи Владимир Кличко. Дългоочакваният мач за световната титла при тежките професионалисти ще се играе днес в Хамбург. Прякото предаване на двубоя по Нова телевизия ще започне в 23 часа.
„Кличко е много силен и хитър боксьор. Всяко движение при него е премерено и изчистено. Не играе зрелищно, но е ефективен. И той обаче е човек, и той допуска грешки. Имах възможност да наблюдавам и трите му поражения. От картинката става ясно, че бе нокаутиран по детински начин, с извинение за израза - направо баламски. Нашето момче трябва да търси своя момент. Като българин желая от цялото си сърце победа в полза на Кубрат. Една такава победа ще бъде национален празник за цялата страна. Дано мачът се развие по плана на Пулев и неговите треньори“, пожела Хаджииванов пред „Утро“.
„Моята прогноза е 60:40 за Кобрата“, заяви боксовият деятел и бивш президент на „Локо“ /Русе/ Денислав Ангелов.
„Предпочитанията ми за Кубрат са реалистични, а не плод на емоции и превзет национализъм. На няколко пъти обсъдих този мач в разговори със звезди на бокса като Петър Лесов и Ивайло Маринов. Лесов смята, че мачът е 50:50, докато Ивайло вярва повече във възможностите на Пулев. Дано не надценяваме шансовете му. Двубоите в тежка категория са непредвидими - единият боксьор може да води срещата през цялото време и накрая да бъде нокаутиран с един-единствен удар. Дано България дочака така желаната победа на Кубрат“, завърши Ангелов.