Изтече срокът за кандидатстване за конкурса за директор на общинското предприятие „Русе арт“. Документи е подал един-единствен човек - това е сегашният директор на Общинския младежки дом Мариан Савов.
Сега се очаква кметът на Русе Пламен Стоилов да издаде заповед, с която да определи датата на провеждането на конкурса. Както „Утро“ писа, той трябва да се проведе в две стъпки: защита на концепцията за управление и развитие на „Русе арт“ и интервю. Според запознати до края на месеца общинското предприятие би могло вече да има нов шеф.
Директорското място се оваканти, след като през август спечелилата с конкурс поста Анжела Иванова напусна по лични причини. Така общинското предприятие „Русе арт“, което включва Доходното здание, Клуба на дейците на културата, общинското радио, звената за реклама и туризъм и Общинския духов оркестър, се оказа без титулярен началник.
След като се проведе предстоящият конкурс, предстои да се освободи друг шефски пост - този на директор на Младежкия дом, който в момента Мариан Савов заема.