Проститутката Елена Д. ще трябва сериозно да се захваща за работа, за да успее да изплати съставения й акт за 10 000 лева, който беше потвърден на първа инстанция от районните магистрати. Жрицата бе санкционирана за това, че преди година подала фалшив сигнал на спешния телефон 112, че е изнасилена и вдигнала полицията на крак в малките часове.
Елена била до болка позната на униформените и многократно задържана заради проституиране на бул.“България“. Заради честите неприятни срещи с полицаи, сексуалната труженичка решила да смени тактиката и да предлага услугите си по домовете. За целта заедно със своя колежка пуснали обява в интернет. Разработили и защитна схема, която да ги предпази от агресивни клиенти - докато едната е в жилището на загорелия мъж, другата стои пред блока. Ако заетата жрица не се върне за определено време, пазачката се качва да провери дали има проблем.
По същия план започнала и една от поръчките на 20 септември м.г., когато около 5 часа сутринта клиент извикал Елена да го обслужи в дома му в района на Млечна кухня. Още когато проститутката влязла в апартамента, мъжът заключил входната врата и си признал, че няма пари и не може да й плати, но ще го направи друг път. Това обаче вбесило жрицата и тя набрала спешния телефон 112. Обяснила, че е изнасилена и настояла да бъде изпратена патрулка. Като разбрал в какъв филм го вкарват, клиентът веднага отключил вратата на дома си и пуснал Ленчето да си ходи. Дошлите полицаи не намерили насилена жена, а когато проститутката била потърсена за обяснение, се извинила и обяснила, че вече проблемът е решен.
Заради фалшивия сигнал, при който са мобилизирани служби за спешно реагиране, на Елена й бе съставен акт за 10 000 лева - минималната глоба за подобни случаи. Тя оспори в съда наказателното постановление, но на първа инстанция Районният съд сметна, че проститутката заслужава да бъде санкционирана. Актът може да се обжалва и пред Русенския административен съд.