- Очаквахте ли толкова убедителна победа?
- В интерес на истината „Академик“ /Вн/ не е от най-стойностните отбори, но и ние не сме свръхсила. Успехът идва като мехлем за нараненото ни самочувствие след загубата от „Видабаскет“ във Видин. В този смисъл победата ме радва, освен това играхме силно и в защита, и в нападение. Можехме да оставим отбора на „Академик“ с актив под 50 точки. Секунди преди края водехме с 91:49, но тогава ни вкараха тройка с изстрел от 8 метра. За първи път пък от началото на сезона реализирахме повече от 90 точки. Ще ми се да вярвам, че цифрите говорят за едно постепенно израстване на отбора.
- Кои играчи бяха с основен принос за тази разгромна победа?
- Доволен съм от абсолютно всички. Николай Николов игра отлично и направи дабъл-дабъл, Георги Минков се включи добре от пейката, Иван Алтънов също се вложи за 6-те минути на терена, а юношата Митко Илиев се отличи с 3 асистенции за 3 минути.
- Какво да очакваме от дербито срещу ИУ?
- Този отбор беше шампион на групата през миналото първенство. Става дума за много опитен отбор с добре познатия на публиката 206 сантиметров сърбин Сашо Топчов. Той е играч с богат международен опит. Други 6 баскетболисти на нашия съперник са част от отбора на „Черно море“. Станислав Цонков, Николай Стоянов, Ангел Нацкин, Денислав Вутев, Ангел Пейчинов са много, много добри за стандартите на нашата дивизия баскетболисти. Наистина ще е тежко, но тъкмо ще видим докъде сме стигнали. Много се надявам, че ще получим солидна подкрепа от феновете. Ако те помогнат и ние дадем всичко от себе си, пътят към победата няма да е толкова труден.