Осем години затвор е окончателното наказание на 31-годишния Тихомир Трендафилов, който на 23 ноември подкара опел, без да има книжка, мина на червено на кръстовището „Олимп“, блъсна на пешеходна пътека млада жена, влачи я на капака си 60 метра, след което я захвърли в тревата край пътя и избяга. Месец след това 32-годишната жена почина, а след упорито издирване полицията стигна до криещия се 11 пъти осъждан рецидивист. Тихомир получи на първа инстанция 15 години затвор, но заради пълните самопризнания присъдата му бе намалена на 10 години. На втора инстанция във Велико Търново наказанието се редуцира до 8 години. Мотивите на второинстанционните магистрати бяха, че Тихомир е млад мъж, макар и с обременено съдебно минало - съден е за хулиганства, кражби, грабежи, наркотици и е лежал неведнъж в затвора. Освен това не бил паразитиращ лентяй, а работел на трудов договор като мияч в автомивка. Върховният касационен съд потвърди 8-годишната присъда и с това сложи точка на обжалванията.
Защитата на Тихомир докрай отстояваше тезата, че случаят, за който е съден, не е тежък. И пред ВКС обаче тази теория не мина. Магистратите на последна инстанция посочиха, че рецидивистът е нарушил грубо правилата за движение по пътищата - карал е със 70-80 км/час в града и не се е съобразил със стъпилите на пешеходна пътека минувачи. Като освен починалата жена, на мястото са пресичали още трима души, сред които майка и малко дете. Още повече, че престъпникът е избягал от местопроизшествието и е шофирал без да има книжка.
ВКС заключи, че самият Тихомир също е с изключително висока степен на обществена опасност заради 11-те му присъди, като за последно излязъл от затвора само няколко месеца преди катастрофата. Съдът отчете, че той е направил всичко възможно, за да заличи следите, оставени от него в опела, и че е убеждавал собственика му да заблуди полицаите, като им каже, че колата е била открадната. Магистратите не подминаха и факта, че след като блъснал 32-годишната пешеходка, рецидивистът е искал единствено да отстрани „пречката“ и захвърлил тялото й встрани от пътя. После пък бил издирван на четири адреса и все безуспешно.